JellyPages.com

.:namaku...:.

AHLAN WA SAHLAN

Sebuah blog yang tiada apa....cuma cebisan kenangan sepanjang kehidupan saya.

Semua cerita...mungkin tiada apa utk orang lain...tetapi amat berharga utk saya.

Tuesday, March 10, 2009

Soalan dunia...Soalan Padang Mahsyar!!


[imej telah dipadam oleh asyiq]

Masa kat dunia
bila ditanya tentang botol2 arak tu mereka berkata...
"saya tak minum pun..arak tu diminum oleh orang luar kat situ..."

Masa kat Padang Mahsyar
Boleh ke dia guna jawapan yang sama...
Moga2 kau "selamat"

Masa kat dunia
bila ditanya tentang meriba wanita tu dia petah menjawab....
"dia yang nak duduk atas riba saya...just untuk posing, sekejap sangat"

Masa kat Padang Mahsyar
Boleh ke dia guna jawapan yang sama...
Moga2 kau "selamat"

Masa kat dunia
apabila ditanya tentang "taste" pada wanita itu...
dia menjawab.."dia bukan taste saya...isteri saya lebih muda dan cantik"

Masa kat Padang Mahsyar
Boleh ke dia guna jawapan yang sama...
Moga2 kau "selamat"

Inilah masalah kami ya Allah
Boleh ke tidak kami gunakan jawapan di dunia untuk menjawab soalanmu di Padang Mahsyar

Ya Allah, kurniakanlah taufik dan hidayahMu
Kepada kami semua...
Ampunkanlah dosa kami semua....
Kami juga turut berdosa kerana sering menyokong kehidupan mereka
Cerita bersiri mereka kami ikut juga (????)
Walaupun hati marah, hati geram
Bermakna kami hanya ada iman yang paling lemah???


TAFAKUR SEBENTAR MEMIKIRKAN KEADAAN DIRI
APA YANG MAMPU KITA LAKUKAN???


1 comment:

cikSiti said...

Asyiq,

Sesak dada kita tengok gmbar mcm nih...berdoa je la. Moga2 mereka bertaubat.

Pengikut ASYIQ