JellyPages.com

.:namaku...:.

AHLAN WA SAHLAN

Sebuah blog yang tiada apa....cuma cebisan kenangan sepanjang kehidupan saya.

Semua cerita...mungkin tiada apa utk orang lain...tetapi amat berharga utk saya.

Friday, November 13, 2009

Kehidupan di alam barzakh!!!

Assalamualaikum....

Sempena hari Jumaat yang penuh keberkatan ini saya ingin berkongsi tiga klip video yang ada dalam simpanan peribadi saya. Klip video ini saya download dari Youtube.....untuk diri sendiri, untuk tatapan anak2 dan suami dan juga kebiasaannya saya akan kongsikan dengan anak2 murid saya di sekolah.

Hari ini saya ingin berkongsi dengan semua rakan2 bloggers saya di luar sana....semoga dapat memberi manfaat....kerana ianya sarat dengan mesej dan pengajaran. Hati kita amat perlu kpd peringatan...demi menghidupkannya. Kadang2 kita mudah lupa.

Adalah lebih baik kita melihat klip video ini dengan secara turutan.....moga ada manfaatnya.












Saya minta maaf kepada semua kerana tidak dapat update blog dgn entry2 yang lebih baik kerana buat masa ini saya sibuk dengan urusan di sekolah....maklumlah kami hanya ada lebih kurang 5 hari lagi sebelum sekolah mula bercuti. Semua mesti diserahkan....tandatangan itu, tandatangan ini, simpan itu, simpan ini, segala2nya mesti beres.



15 comments:

Abd Razak said...

Salam...:)

Orang pertama lak kali ni :)

Tak boleh nak bayang camner dlm alam barzakh nanti...

soalan dah bocor tapi boleh ker jawab??

sI tEDI said...

aduhai.. kena cari masa yg sesuai untuk tomton!

arryani said...

mmg kena tgk nih...

tapi...

mcm seram la plak..

ASYIQ said...

Abdul Razak ---> Tahniah...org pertama kali ni. Kena beri hadiah nih..hihi.

Soalan munkar dan nakir ni mmg semua org dh tahu...satu2nya test/exam yg kita dh tahu soalan....dah dh tahu jwpnnya tapi tak tahu pula adakah ruh kita nnti mampu menjawapnya atau tidak.

Semuanya bergantung kpd tahap keimanan dan penyerahan kita kpd Allah.

Itulah yg menyebabkan Saidina Uthman bin Affan menangis memikirkannya.....kita pula mcm mana?

Moga kita sentiasa ingat...

ASYIQ said...

tEDI ---> Mesti tonton ni tEDI. Jgn lupa ek...

Kecanggihan teknologi mampu menggetarkan hati kita. Sebagai guru....apabila akak menggunakan video klip, pengamatan pelajar mencapai 100% penumpuan berbanding dgn cara 'chalk and talk'

Mengikut kajian juga sesuatu yg kita dengar dan lihat akan kekal 70% dalam ingatan.

So, mmg kena wajib tonton....hihi.

ASYIQ said...

aaryani ---> Kalau seram jgn tengok waktu mlm...tunggu hari cerah...hihi.

Admin www.morhabshi.com said...

download dulu...

(dapatkan petua & ramuan herba di sini (original)

zai said...

Salam Asyiq..

Takutnya bila mengenangkan keadaan diri kat alam barzakh nanti..entah macammana bahagian masing2 yer..

Mudah2an Allah permudahkan segalanya.

melatidaisy said...

salam ziarah..
syukran ukhti ats perkongsian:)

hans said...

kami memahami tugas akak
huhu

Mak Su said...

tq, selamat bekerja keras dalam masa yang singkat ini

:)

arsaili said...

salam...selamat menghabiskan kerja2 yang banyak dan kemudian bole la bercuti ehehe

ASE1 said...

Salam Asyiq ...
gitulah keje kita bila nak tutup sekolah . macam2 keje nak selesaikan . sumenya nak cepat , tak menang tangan dibuatnya ...

Selamat Bercuti !

LotsOfLove-Pearls said...

Salam Kak..
Seram dan insaf lak..

Thanks for sharing this kak..

Selamat bercuti dan bersama ngn keluarga.

*Best wooo cuti dengan famili. Kalau cuti sorang2 sangatlah sunyi :)

ASYIQ said...

Terima kasih atas kunjungan kawan2 kat sini....memang setia!!!

Moga2 dapat menyentuh rasa.

Moga selamat segalanya.

Macam sibuk sangat.

Komen kawan pun tak sempat balas....

Entry lain pasti saya balas k...insyaAllah.

Jangan serik utk datang lagi.

Pengikut ASYIQ