JellyPages.com

.:namaku...:.

AHLAN WA SAHLAN

Sebuah blog yang tiada apa....cuma cebisan kenangan sepanjang kehidupan saya.

Semua cerita...mungkin tiada apa utk orang lain...tetapi amat berharga utk saya.

Tuesday, June 30, 2009

Tolong doakan untuk mereka berdua....


Malam ni adalah hari terakhir bulan Jun. Esok dah masuk bulan Julai...bermakna Kak Ngah ada lebih kurang dua bulan lagi sebelum UPSR dan Kak Long pula ada lebih kurang tiga bulan lagi nak menghadapi PMR. Siapa yang susah hati??? Ibu juga...! Anak yang nak exam...ibu pulak yang tak lalu makan.


Jadi sekarang....aku memaksakan diri aku untuk memberikan perhatian 200% kepada mereka...moga mereka berjaya mencapai impian yang mereka inginkan. Paling tidak pun aku hadir bersama mereka sewaktu mereka mengulangkaji...semangat itu penting.


Kepada anak-anakku.....semoga tabah...semoga gigih mengejar impian. Ibu dan ayah akan mendoakan yang terbaik untuk kalian berdua.


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Adakah ini alasan yang terbaik untuk menghilangkan diri dari dunia blogku buat sementara waktu???

13 comments:

iqbalsyarie said...

mmg alasan utk menghilangkan diri dr blog!hahahahahahhaa
takdela...gurau je kak..
takpewla..ada anak2..mesti la family seribu kali lebih penting.kan?
smoga anak2 akak berjaya..

Islamic_Muslimah said...

Man Jadda, Wa Jadda..siapa yg berusaha, dia akan berjaya..

moga meraka berjaya dgn usaha yg mereka kerahkan..berjaya dunia akhrat ^_^

Fadhlah said...

ada lagi yang susah hati..cikgu2 mereka..saya pe kursus buat modul ari nie pon dok teringat kat budak2 kat sekolah nak amik UPSR tu...baca buku ke..dah buat ulang kaji ker..dah habiskan buat asigment ker...mmg susah hati la cikgu2 cam kita nie..yang penting,jaga kesihatan.jaga pemakanan..jaga sembahyang semua..sebagai ibu,doa mu umpama berlian yang akan menyinar kehidupan anak2..

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

klu itu terbaik tuk akak...boleh je guna alasan tu...mg apa yg akk lakukan mendapat keberkatan dr Allah SWT...

ma'a taufiq wan najah buat anak2 akak...moga berjaya hendaknya dalm xm mereka...insAllah, kejayaan milik mereka

kim salam sayang buat 2 anak akk... katakan: buat yg terbaik...usaha+doa+tawakkal perlu ke 3 3 nya...insAllah, kejayaan milik kamu berdua

Tirana said...

Mudah-mudahan Kak Long dan Kak Ngah akan berjaya... Utamakan mereka dari blog..hehehe.. Kak tirana pun sebelah siang memang fokus pada anak-anak. Nak menulis blog dan melawat blog kawan2 hanya sebelah malam selepas anak-anak tidur.. Itupun kalau mak tak tertidur sama..hehehe

ASYIQ said...

Iqbal ---> Tak boleh hilang langsung...nnti akak sendiri demam. Bila dh settlekn time study mlm bolehlah akak jenguk kwn2 kjp. So, kalau terlambat atau terlepas entry tu....faham2 jer la.

Mesti lebihkan mereka...masa depan mereka ibu dan ayah juga yang tolong corakkan. Kena bantu....


Islamic_Muslimah ---> Syukran kerana sudi singgah sini. Jadi kawan baru yek...Tolong doakan yg terbaik utk mereka.


Fadhlah ---> Betul tu...cikgu pn susah hati juga. Dah hujung2 ni pun kursus masih byk lg....biasanya cikgu kalau tak sempat kena pulak buat kelas tambahan. Orang yang faham saja tahu kerja kita mcm mana.....akak terlalu faham.


LisZa ---> Jangan lupa doakan untuk mereka berdua yer Lis. w`pun exam ni bukan penentu kejayaan sebenar...sbg ibu ttp risau jg. Keperluan mereka diutamakan....

Macam Lis nak exam...akak pn risau jg...hihi. Org berjaya kita pn suka hati kan???


Kak Tirana ---> Sekolah anak2 akak ada ke exam UPSR dan PMR...rasanya mereka bertiga di sekolah antarabangsa kan? Saya pun buat cam tu jg...bila dia org dh tidur mlm atau waktu minum ptg...bolehlah sy melayan blog kejap...
Mana boleh tinggal langsung ....demam saya nnti....hihi. Cuma kena bajet masa betul2...

ASE1 said...

mmg begitulah kita nie asyiq , risau memanjang bila anak2 nak amik pekse penting . saya pun begitu gak , tumpu yg nak pekse , yg tak pekse terlepas pandang .

ummumishkah said...

gitu lah seorang ummi ni kan? eloklah akak temankan mereka study, ajar mana yang patut, buat air ker.. bagi dorongan..
pasal blogging tu, rasanya blhlah celah kalau ada ruang, tak de ruang nak buat cam ner kan.. selamat berjaya utk kak long dan kak ngah!

Mak Su said...

apa pun , kuarga paling utama. betul kan asyiq?

arryani said...

Dalam memenuhi kehendak sekarang, saya juga akan lakukan perkara yang sama...

Selamat buat mereka berdua...

Rindu plak ngan awak...ngeh3X

Na Shari said...

Insyaallah...

Aunt Na sentiasa mendoakan Kaklong dgn kakngah... :)

ASYIQ said...

ASE1 ---> Kekadang jadi jg mcm tu....utamakan yg besar, yang kecik pulak terlepas pandang. Baru tiga...kalau sepuluh bisa fenin2 kepala saya....hihi.


UM ---> Sentiasa mencelah bila ada peluang terutama time riadah di waktu ptg dan selepas dia org tidur. Mereka ttp keutamaan pertama.


Mak Su ---> Betul...200%. Mereka nyawa saya.


aaryani ---> Semua ibu bapa mcm tu kan??
Nnti mesti kena ziarah akak jg...kalau idak sy pn rindu gak....ngeh3x!


Na Shari ---> Ma kasih cik Na....mereka mesti menghargainya.

natasha othman said...

beruntungnye k.long n k.ngah..
so..spatutnye lbih bersemangat sbb sntiase ade peneman...

semoge sukses ye k.long n k.ngah...

'siape yang menanam..maka dialah yang mendapat hasilnye'..
bittaufiq wannajah....

Pengikut ASYIQ