JellyPages.com

.:namaku...:.

AHLAN WA SAHLAN

Sebuah blog yang tiada apa....cuma cebisan kenangan sepanjang kehidupan saya.

Semua cerita...mungkin tiada apa utk orang lain...tetapi amat berharga utk saya.

Tuesday, June 9, 2009

Rileks sikit...mai la join saya!!!


Assalamualaikum....malam ni tengok2 ada 10 email dalam inbox. Dalam banyak2 email saya tertarik yang satu ni....saja2 nak rileks minda skit....mai la kita pakat2 pikir no.....jangan lupa beri pandangan anda semua tau!!!



The Barber in New York



There was once a very good barber in NEW YORK, he gives Free Haircut to everybody who comes into his shop to have their haircuts.




One day a florist goes to him for a haircut. After the cut, he goes to pay the barber and the barber replies: 'I am sorry. I cannot accept money from you. I am doing community service.'
The Florist is happy and leaves the shop.
The next morning when the barber goes to open his shop,
there is a thank you card and a
dozen roses waiting at his door .





A policeman goes for a haircut and he also goes to pay the barber after the cut. But the barber replies:
'I am sorry. I cannot accept money from you. I am doing community service.'
The cop is happy and leaves the shop.
The next morning the barber goes to open his shop, there is a thank you card and a dozen donuts waiting at his door.






A Malaysian software engineer goes for a haircut and he also goes to pay the barber after the cut.
But the barber replies:
'I am sorry. I cannot accept money from you. I am doing community service.'
The Malaysian software engineer is very happy and leaves.





The next morning when the barber goes
to open his shop, guess what he finds there....... .....





Can you guess?
Come on, think like a Malaysian.....



16 comments:

chimera said...

errrrr... dia bagi pulut kuning kott... hehehehe.

ASYIQ said...

haha...

Lawak btul la chime...

kita tunggu blogger lain punya jawapan yek....

Banyak masa lagi...

Tirana said...

engineer tu bawak habis anak beranak..suku sakat dia untuk potong rambut..maklum la free kan..hehehe..kenalah rebut peluang..

ASYIQ said...

haha...org Malaysia lagu tu ke kak?? Pantang ada perkara free yek.

Hurm...kita tunggu jwpn org lain dulu...hehe.

iqbalsyarie said...

er..sbenarnya saya da pelik da,nape police hanta donut?
klo engineer Malaysia tu hanta.........er,...sebakul durian!
kan sekarang musim durian!

Na Shari said...

Na ada dua jawapan..

Sama ada:

1) Dia bawa kaum kerabat dia datang kedai tu (Free la katakan...)

atau

2) There is NOTHING waiting in front of the door :)

tic said...

fuhhh ssh gak erk... btOl2 menguji minda..heheh...payahhhh sungguh...ape erk...

mgkn~ bw kaum kerabat

alahh same cm jwpn org atas la... xpon x bw paper

Fadhlah said...

engenier tu jd khidmat sosial jgk kot..

~Cinta Cukulet~ said...

hahaha..dia bawak semua sekali sedara mara dia datang kat situ :p

Dida... said...

betol..betol..betol.. semua jawapan kat atas dan jawapan dari kak Asyiq.. (ni kes malas nak pk.. hahaha..)

ASYIQ said...

Wah...ramai dh beri pndpt msg2...

Kita tunggu skit2 lg...msh ada lg kot kwn2 yg tgh berfikir...hehe.

singamaraja said...

Singamaraja melawat anda

ASYIQ said...

Ok lah....disebabkan saya dah nak post satu entry baru...so, kenalah beri jawapan untuk "rileks minda" ni dulu....


Terimakasih kpd semua kwn2 yang join saya. Saya pasti tentu ada dah kwn2 yang dah dengar cerita ni...terutama kak tirana, cepat je dia jawab...hehe.

Sebenarnya jawapan yang paling tepat ialah yang diberikan oleh Na Shari....orang Malaysia kan.....pertama mesti dia tak beri balasan apa2pun...kedua pulak dia mesti bwk kaum kerabat dtg untuk dptkan khidmat free...
(rangkumkn jawapan Na.....)

Chimera---rasanya engineer tu tak tau pun cam na nk buat pulut kuning..haha.


Tirana & Cinta Cukulat----betul tapi kurang tepat..coooba lagi lain kali.


Iqbal----lagi la lawak. Buah durian sebakul...biar betul. Habis satu kontena flight harum semerbak....huhu.


Fadhlah----....ramai ke orang Malaysia suka kerja sosial???Hehe. Saya jawab bagi pihak diri saya. Rasanya idak.....alahai.

Dida ---- .....ni mesti tgh penat ni....pinjam jap kata2 Nabil.."lu pikir la sendiri"


Apa2pun....anda semua dah berfikir selaku rakyat Malaysia kan??? Jawapan2 tadi mcm tak syok je kita dengar kan?? Agak2nya bila la orang malaysia nak berubah yek..???

Terima kasih semua. Saya saaaaayang anda semua!!!

Fadhlah said...

hahaha...dah agak dah!(jawapan yang org malaysia slalu bagi)tolkan.....

Anonymous said...

asyiq,

kenape perangai org malaysia macam tu

pulak ? kan "budi bahasa budaya kita"

org malaysia baik,kalau kakngah ,kakngah

akan kasi buah durian.....

ASYIQ said...

Fadhlah --- sebenarnya jawapan semuanya betul...x ada yg salah pun. Cuma mengikut pada realiti orang Malaysia...pantang sangat kalau ada benda free. Mesti angkut kerabat punya.

Ingat satu ketika...Court Mammoth nak buka di tempat akak. Promosinya ada jual tilam katil bujang RM1 satu. Hitam pekat orang datang ke situ....ramai sungguh, pakat2 angkut tilam tu. Itu baru RM1...kalau free mau runtuh bangunan Court Mammoth tu...mmg kita suka ngan benda free dan murah. Pakai seminggu kempis dh sponge tilam tu...low kualiti rupanya.


Kak Ngah --- mmg btul nak oiiiii..."budibahasa budaya kita..". sedapnya Siti isteri Datuk K nyanyi lagu tu...

Pengikut ASYIQ