JellyPages.com

.:namaku...:.

AHLAN WA SAHLAN

Sebuah blog yang tiada apa....cuma cebisan kenangan sepanjang kehidupan saya.

Semua cerita...mungkin tiada apa utk orang lain...tetapi amat berharga utk saya.

Thursday, August 20, 2009

Pandangan Mata

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan untuk semua rakan2 blogger....semoga kita menjalani ibadah puasa dengan penuh "imaanan" dan "ihtisabaan"....salam rindu untuk semua....moga nanti kita akan bersama lagi, InsyaAllah.


Pandangan mata selalu menipu
Pandangan akal selalu tersalah
Pandangan nafsu selalu melulu
Pandangan hati itu yang hakiki
kalau hati itu bersih

Pandangan hati itu yang hakiki
Kalau hati itu bersih

Hati tempat jatuhnya pandangan Allah
jasad lahir tumpuan manusia

Hati tempat jatuhnya pandangan Allah
jasad lahir tumpuan manusia

Utamakanlah pandangan Allah
daripada pandangan manusia


Utamakanlah pandangan Allah
daripada pandangan manusia


Hati kalau terlalu bersih
pandangannya akan menembusi hijab
Hati jika sudah bersih
Firasatnya tepat kehendak Allah

Tapi hati bila dikotori
Bisikannya bukan lagi kebenaran

Tapi hati bila dikotori
Bisikannya bukan lagi kebenaran

...

...

...

...

^__^


16 comments:

<< s| tED| >> said...

salam ramadhan cikgu :)

OmbakBaik said...

salam ramadhan kak :D

Brahimnyior said...

Salam, saya dimaklumkan oleh Liza Pipit, 'Dambasyurga' adalah ustazah... hohohoho...

Dah baik 'sakit'?..

Salam Ramadhan. Moga Allah terus beri rahmat kepada kita.

arryani said...

Salam ramadan.

slmt beribadah my flen...

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

rindu kat kak asyiq juga..muahhh :D

hr tue ym akak.. tp, anak akk yg balas.. kata akk demam.. syafakillah :D

ramadhan el kareem

Hana Kimilia said...

selamat menyambut bulan ramadhan ustazah

chimera said...

Selamat berpuasa cikgu Asyiq...

ASYIQ said...

tED, OmbakBaik ---> Salam ramadhan juga....semoga kita dapat mengisi bulan ramadhan kali ini dengan amal ibadat ikhlas yang lebih baik dari tahun2 sebelumnya...amiiin.


Brahimnyior ---> Liza Pipit?? ^-^!!
Kiranya ni group `orang kita` la...tak lah jauh mana alam maya kita ni...hihi.

Sakit semakin sembuh...alhamdulillah.

Salam Ramadhan juga cikgu din...

ASYIQ said...

arryani ---> Salam ramadhan, salam rindu, salam sayaang dan macam2 salam lagi lah....rindunya nak bertapa di blog kak yan...tunggulah saya free skit yer flen...hihi.

ASYIQ said...

LiS ---> Memang demam la sepjg ciken pox ni....setiap malam. Kalau sebelah siang ok skit. Skrg alhamdulillah semakin sihat...dpt pergi solat tarawikh dah...syukur!!

Nnti2 kita online yer LiS....rindu kat LiS juga...huhu.


Hana ---> Salam Ramadhan juga....ustazah dah ziarah blog hana...hihi. Blogger tegal ke ni??? jangan lupa study ok...

ASYIQ said...

Chimera ---> Selamat menyambut Ramadhan Chime...moga mendapat keberkatan Allah.

anak muallaf said...

Salam ramadhan
semoga ukhuwwah terjalin dari dunia maya

PengemisRedha(N.A.Y) said...

hepi fasting kak..

ASYIQ said...

anak mualaf ---> Salam silaturrahim juga. Org simpang 4? Semakin ramai group diamond bay kat sini...hihi.


Pengemis Redha ---> Salam ramadhan juga....

chimera said...

macamana kesihatan.... jgn main hujan pulak ya... heheheh, sekarang ni petang2 je hujan selalu turun lebat. maklumlah time tu lah jugak nak bejalan kat bazaar....

jaga kesihatan ya...

moga semua yg terbaik untuk akak sepanjang ramadan ni.

Pak Ngah: said...

:: salam... tumpang lalu & singgah sebentar...

Pengikut ASYIQ