JellyPages.com

.:namaku...:.

AHLAN WA SAHLAN

Sebuah blog yang tiada apa....cuma cebisan kenangan sepanjang kehidupan saya.

Semua cerita...mungkin tiada apa utk orang lain...tetapi amat berharga utk saya.

Tuesday, February 19, 2013

Percutian ke USS Singapore...Dis 2012.


Percutian kali ini melibatkan 5 buah keluarga besar kami. Pagi 14 Dis (Jumaat) kami semua telah memulakan perjalanan. Yang paling jauh semestinya kami...dari Temerloh, Pahang. Keseronokan anak2 terbayang di mata...sementelahan pula semua sepupu sepapat akan berkumpul nnti...mesti meriah.

Kami semua berkumpul di RnR Ayer Keroh. Kak Ton, Along Adilah, Abang Nizam dan Abang Amir...lima keluarga semuanya. Kami kemudiannya berhenti dahulu di JPO...iaitu Johor Premium Outlet. Orang lelaki menunaikan solat fardhu Jumaat dan orang perempuan melepaskan lelah...di samping menjamu mata dengan pelbagai aneka jenama barangan terkenal...umpama berada di Bandung shj lagaknya.


 Kami semua sangkut di JPO hampir 4 jam....ramai orang ramailah karenah....shopping punya pasal...hehe.

Petang tu... kami semua check in di Hotel New York JB. Esoknya seawal jam 7 pagi selepas menikmati sarapan pagi...kami semua dah ready di lobi hotel.

Bergambar sebentar di lobi hotel....hehe.
Malam tu kami di Danga Bay...di salah sebuah restoren sea food yang terkenal....pelbagai juadah sea food ada...mabelosss.
Gong Gong.....ada berani??

Geo Duck....pernah makan???
Ok...tak pandai dah nak berbicara....ni antara gambar2 yang sempat diambil semasa di dalam USS. Actually mmg tak sempat pun nk tangkap gambar byk pun...sgt sibuk menikmati keindahan,keseronokan bersama keluarga...mmg masa terbaik utk kami bersama...alhamdulillah.
Masa ni...baru sampai....dalam pukul 10.00 pagi.
Kak ngah dan kak long..

Fahem...
Salah seekor karektor yang ada di dalam tu...

Banyak pertunjukan pentas...layan..sambil berehat sebentar menghilangkan lenguh kaki.
Jalan...dan jalan....mujur semua pakai sport shoes.
Yang ni saya tak naik yer....mau tercabut jantung saya.
Beratur masa nak naik transformers...mmg berbaloi sgt. Fahem dan sepupunya...seragam.
Malam baru keluar...lbh kurang 8.00 malam.
Antara peserta lawatan yang paling tua....hehehe.




Actually...masih banyak gambar yang ada dalam kamera kak ngah. Yang sy upload ni gambar2 yang sempat sy rakam dalam kamera hp cap ayam saya. Jadi le....sekadar nak dibuat kenangan.

Sedikit komen sy ttg USS....

1. Memang hebat....masaalah barang mahal tu biasa la. Masa kami masuk...currency kita RM2.51 berbanding 1 USD. Nak buat mcm mana...kene juga shopping barangan kat dalam tu sebagai kenangan kan...

2. Singapore mmg terbaik dari sudut kebersihan. Setiap sudut dlm USS tu ada tong sampah....dan tong sampahnya tak ada yang melimpah spt di Msia.

3. Suraunya terlalu kecik....terpaksalah beratur panjang utk solat jamak dan qasar.

***Boleh pergi lagi......

Salam kasih

Asyiq

3 comments:

atie said...

salam kak

syoknya gi cuti.... haa... dah nak berblog balik ye... alhamdulilah... saya pun tengelam timbul gak berblog nie.... he..he...

Dearie Pearls said...

hi kak..
wah.. rindu zaman dedulu kan..

Kak AsyiQ.. dah lama nama itu menyepi..

selamat menceriakan dunia blogging kak..

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Pengikut ASYIQ