JellyPages.com

.:namaku...:.

AHLAN WA SAHLAN

Sebuah blog yang tiada apa....cuma cebisan kenangan sepanjang kehidupan saya.

Semua cerita...mungkin tiada apa utk orang lain...tetapi amat berharga utk saya.

Friday, March 26, 2010

Riiinduuu!!!!

Assalamualaikum wbt....

Sebenarnya dari bulan Oktober 2009 hingga bulan Mac 2010 saya meninggalkan dunia blogging ni....terasa 'bersalah' tapi apakan daya...hari ni mood untuk menulis datang kembali,alhamdulillah!!


Agaknya apa khabar sis Tirana dgn blog TPM, dgn blog Cikgu Jinggo (walaupun selalu menyapa di ruang FB...), dengan blog simanja TEDI dengan dunia kerja dan kucingnya...(apa kabo Dak Utih.....macam ada kabo yang tak baik jer....), bagaimana dgn blog dik Iqbal si pendakwah mude tu.., blog Zai Ali yang sibuk berniaga dah sekarang......blog Aie Bahri, blog Hans, blog Farid Rashidi dan....dan....dan....blog sis arryani.....blog.....dan....semuanya saya rindui!!!!


Sebenarnya saya baru berpindah rumah. Selama ni menetap di kuarters suami ...tetapi sekarang kami berpindah ke pekan Teluk Intan yang lebih dekat dgn sekolah anak2 saya.....suamilah yang berulang agak jauh sikit sekarang. Terasa banyak mudahnya kerja saya sekarang...mengambil dan menghantar anak...bak kata orang sejauh sejengkal jari...hehe.


Semenjak saya berFB juga saya telah hadir banyak kali reunion pelajar. Bermula dengan reunion sekolah rendah....sehinggalah ke reunion sekolah menengah rendah dan akhir sekali reunion ke sekolah menengah atas. Terujanya dapat jumpa kembali dengan sahabat2 lama yang dulunya diibaratkan hanya sebesar 'jari kelingking' tapi sekarang dah berubah menjadi 'ibu jari kaki'....haha. Bila dah lama di ruang FB baru terasa sebenarnya ruang blogging ni lebih ada kepuasannya yang tersendiri......siapa setuju???


Kalau dulu saya pernah menulis sebuah entry tentang kisah pokok buluh.....yang melalui zaman kesakitannya diraut dan dirintis untuk menjadi perabut yang cantik....kini segalanya saya sudah mengalaminya sendiri. Anggaplah dari Oktober hingga Mac baru2 ni...saya melalui zaman kesakitan saya....diraut dan dirintis untuk menjadi 'asyiq baru'...new comeback!!! Alhamdulillah....sekarang saya sudah mampu tersenyum dan berpuas hati dengan ujian yang mendatang.....saya belajar dari pengalaman!!!


Tapi....bukan ujian besar sangat pun.....sekali sekala kita perlu ada ujian dalam hidup untuk menjadikannya lebih manis dan bersari!!! Betul tak???


Ada tak mana2 rakan blogger yang berminat dengan isu 'middle age crisis..'.....sedang mencari bahan untuk menulis isu ini!!! Pd sis Tirana dan Cikgu Jinggo....anda dialu2kan untuk membantu saya!!


Lastly....terasa ingin nak berpantun pulak. Sesiapa yang nak membalas....silalah!!!


Pergi ke kedai membeli sepatu...
sepatu sudah hilang sebelah,
cinta dan kasih hanya Yang Satu...
kenapa mudah beralih arah???


Salam kasih mesra...
Asyiq.

7 comments:

AiE bAhRi said...

Rindu akak jugak!!!

Moga sihat sejahtera ya!

atie said...

salam kak asyiq..

ia la kak fb tak boleh bagi kepuasan yg nyata spt ber blog... itu saya setuju... layan rakan kat blog ngan fb pun berbeza gak... rasanya lagi seronok layan rakan bloger kot.... selamat kembali.....

ummumishkah said...

Selamat kembali sis!

Abd Razak said...

Salam...

Moga sihat hendaknya.

Saya merasa puas di blog kerana dapat menghidangkan santapan rohani buat semua. Walaupun di FB boleh berbuat sebegitu namun di sana ada perkara yg mengusik hingga hidangan seperti yang saya sajikan tidak mendapat tempat kerana terusik dengan games, chatting dan sebagainya.

Lalu...saya tidak menempatkan diri di sana.

iqbalsyarie said...

Kak Asyiq!!!
selamat kembali kpd akak,dan selamat kembali kpd saya juga.Flight cancel last minute la kak...hehehe

mamawana said...

Cinta dan kasih pada yg satu
Bila tua beralih arah
Cinta hipokrit memang cenggitu
Cinta sejati milik Allah

Salam caiyang dari mama..

lin said...

視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,色情

Pengikut ASYIQ