JellyPages.com

.:namaku...:.

AHLAN WA SAHLAN

Sebuah blog yang tiada apa....cuma cebisan kenangan sepanjang kehidupan saya.

Semua cerita...mungkin tiada apa utk orang lain...tetapi amat berharga utk saya.

Tuesday, February 9, 2010

Atas Permintaan....aku kembali!!!!

Assalamualaikum...

Terasa kosongnya hati dan jiwa bila masuk ke ruangan ini.....kali terakhir saya memasukkan entry baru pada awal tahun dulu....31 Disember 2009. Sedihnya apabila kembali terdapat beberapa komen kawan2 yang terbiar sepi tak berbalas......sedihnya apabila mendapati blog yg dahulunya amat sy sayangi suatu masa dahulu terbiar sepi kini........tak sedar airmata bergenang.


Ada juga beberapa orang sahabat blogger menghantar private message di Facebook bertanya khabar...kenapa sudah lama tidak berada di arena ini. Arena inilah tempat saya menjalinkan persahabatan dengan beberapa rakan blogger yang amat prihatin dan penyayang........mengapa begitu mudah saya melupakan jasa dan bakti arena blog ini......


Akhirnya saya kumpul kekuatan semula untuk terus berkarya di arena ini. Tak perlulah kita toleh ke belakang mencari sebab dan musababnya....yang penting saya ada mood kembali untuk berblogging. Atas permintaan kawan2 baru di FB juga....menjadikan saya bersemangat untuk kembali ke arena ini. Tak sangka juga ramai yang menjadi silent readers kepada blog yang tak sepertinya ini........amat rasa terharu.


Kepada semua kawan2 bloggers sekalian.......saya kembali semula. Dengan izin Allah saya akan terus berada di arena ini untuk berkongsi ilmu,rasa,perasaan di arena ini......berilah sokongan kepada saya untuk terus berkarya. Walaupun saya tidaklah sehebat mereka yang ternama.....tetapi biarlah hasil karya orang kecil ini setidak2nya menjadi tatapan dan santapan kepada mereka yang sudi berkongsi......


Salam penuh kasih mesra.....
Asyiq

16 comments:

Tirana said...

Akhirnya muncul juga dia..hehehe.. ingatkan dah tak mau jenguk blog lagi dah.. tapi kak tirana pulak yang kena perlahankan langkah sebab tahun ni ada dua orang anak nak exam so kena bagi tumpuan pada mereka sejak awal tahun ni.. Tak dapat nak jenguk blog kawan2 macam dulu2. Blog sendiri pun entah sempat ke tidak nak tulis entri macam dulu-dulu.

Welcome back,AsyiQ!

ummi humaira said...

salam Asyiq..

selamat kembali bersama2 kami lagi , patut ler ummi rasa macam rasa ada kesunyian aje sblm ni .

- jinggo - said...

akhirnya.
facebook menjadi ruang disini - macam dianak tiri kan...
dah kembali - jangan tak kembali lagi...............

OmbakBaik said...

lebiu lah kakak...

saya suke bace crita akak..

Abd Razak said...

Salam..:)

Alhamdulillah..selamat kembali, moga Allah berikan kekuatan pada kak asyiq dalam usaha menyampaikan peringatan, nasihat dan pengajaran di sini.

Jangan pernah ada jemu dalam berdakwah!

arryani said...

Saya tak layan sgt facebook..

saya lbih suka berblog...smpai jd goblog...heheh..

nway...welkam back my dear Asyik...miss u sooo much..

sI tEDI said...

welcome cikgu,
saat di nantikan.. :)
sbb sy x berapa aktif fesbuk :)

Mak Su said...

:)

atie said...

Salam Kak Asqik

Ye la kak dah lama tak lihat blog akak muncul diatas blog list saya... add last hari nie baru nampak muncul... selamat kembali... saya suka jugak baca apa yang akak n3 kan kat blog akak....

LotsOfLove-Pearls said...

Dear Kak..

Sebenarnya nak juga tanya napa Kak 'bercuti' dari bloggin tetapi bila nengok Kak ada kat FB, tak jadi nak tanya.

..sesunggunya, kami menantikan karya Kak.

Welcome back, Kak.
Miss you..

Rbain said...

selamat kembali..

AiE bAhRi said...

salam kak..

yess..akak dh kembali..rindu penulisan akak..lately bz sikit kak..fb pun dh jarang nk on..

harap akak n family sihat ya..

iqbalsyarie said...

salam...
wah...akhirnya...
fuh!lama betul ternanti-nanti akak kembali menulis..Jgn jemu jadi 'guru' saya!heheheh

hans said...

pelik juga sebab dah lama menghilang
nasib dah update balik

selamat makan limau banyak2...hehehe

zai said...

salam asyiq...
samalah kita...zai pun dah jarang2 update blog skang ni..ntah nape terasa macam dah kurang mood utk berblogging..mungkin sibuk dgn kerja dan sibuk mengira wang yg masuk setiap hari menjadikan teruja berblogging semakin kurang hehehe..gurau jer..apapun alasannya selamat kembali kedunia blogging asyiq.

Mohd Farid said...

Assalamualaikum,

Selamat kembali..
Memang, ada hari-hari kita jatuh rebah tersungkur dan ada hari-hari kita kuat bangun menongkah.

Moga Allah memudahkan urusan.

Faridrashidi

Pengikut ASYIQ